Laboratoř

Pravidelné chemické rozbory

všech našich káv

Laboratoř

Vlastní laboratoř

Káva je úžasnou kolekcí různých látek a aromat. Naše společnost JABLUM Czech jako první v České republice a jedna z mála pražíren v Evropě vybudovala vlastní chemickou laboratoř. Abychom kávě dokonale porozuměli, postavili jsme jako součást naší pražírny laboratoř se zaměřením na chemické rozbory kávy. Jsme jedna z mála pražíren v Evropě, která u všech svých praženych káv pravidelně měří hodnoty akrylamidu, kofeinu i jiných látek. To nám dává jistotu nejvyšší možné kvality naší kávy.

Díky modernímu vybavení dokáže naše laboratoř také velmi rychle analyzovat kvalitu a složení vody, která má na chuť kávy zásadní vliv. Kromě jiných analytických metod laboratoř využívá také plynovou chromatografii pro separaci jednotlivých látek a přesné sledování jejich koncentrace v daném vzorku.

Nejlepší kávové sklizně. Prověření farmáři. Pečlivé zpracování. Nejmodernější pražírny. A velká dávka nadšení. To je náš recept na skvělou kávu. Její kvalita je pro nás na prvním místě. Proto i vlastní moderně vybavená laboratoř.

Technologie

V naší moderně vybavené kávové laboratoři se spoléháme na vysoce kvalitní a přesné přístroje renomovaných společností TermoFischer, Mettler Toledo či Heidolph. Vybavení laboratoře neustále rozšiřujeme, díky čemuž jsme schopni analyzovat stále větší množství látek nejen v kávových zrnech, ale také v hotových kávových nápojích. Kávová laboratoř je součástí našeho libereckého Kávového centra a její činnost nám pomáhá udržet vysoký standard kvality námi pražených káv. 

Naši kávu známe doslova do těch nejmenších detailů. A to nejen chemických, ale i vizuálních. Rádi o tom přesvědčíme i Vás v naší kolekci mikroskopických snímků světa kávy.